[ X ]
[ X ]
[ X ]
4 ani de Platforma DA! Năstase: Am rezistat, nu am cedat și am continuat să luptăm pentru valorile democratice și drepturi egale pentru toți în fața legii
13 Decembrie

Președintele Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, a venit astăzi cu un mesaj special pentru cetățeni, cu ocazia aniversării a 4 ani de la fondarea formațiunii, informează CURENTUL.

„Anume la 13 decembrie 2015 a avut loc congresul de constituire al partidului, în cadrul căruia am fost ales Președinte al formațiunii, iar lupta pentru eliberarea țării de regimul dictatorial care a instituit un genocid social fără precedent și edificarea statului de drept a fost declarată deziderat politic principial și irevocabil. În acești ani partidul a evoluat, s-a fortificat, a creat premisele necesare pentru schimbarea regimului cleptocratic, mafiot, antipopular, care a ținut în captivitate Republica Moldova. Au fost constituite structurile noastre teritoriale, în jurul cărora s-au coagulat cei mai curajoși și integri oameni ai cetății, cum ne-am obișnuit să-i numim. Iar pe dimensiunea recunoașterii internaționale am reușit să devenim parte a celui mai puternic partid european – Partidul Popular European, care ne-a susținut în toate demersurile noastre dincolo de hotarele Republicii Moldova pentru a determina partenerii de dezvoltare a Republicii Moldova să reacționeze prompt la derapajele antidemocratice grave din țara noastră. În toată această perioadă Platforma Demnitate și Adevăr a fost cea mai combativă, perseverentă și temerară formațiune politică. Tocmai de aceea persecuțiile, intimidările, linșajul mediatic al liderilor, membrilor și simpatizanților noștri au fost extrem de dure, atingând cote ireconciliante în special în perioada campaniilor electorale. Dar am rezistat, nu am cedat și am continuat să luptăm pentru valorile democratice și drepturi egale pentru toți în fața legii”, a scris Năstase, pe o rețea de socializare.

Potrivit lui, pe parcursul activității, ca entitate politică, au adoptat zeci de declarații pe cele mai stringente probleme ale societății cu soluții clare, perfect fezabile, cu mecanisme explicite de implementare.

„Am elaborat politici în toate domeniile importante de dezvoltare ale țării noastre și am optat continuu pentru un stat de drept și edificarea unei țări pentru care exodul populației să nu mai fie un fenomen inerent, a unei țări în care să vrei să trăiești. Oamenii de mare calitate, verticalitate, curaj și activism civic de excepție sunt cea mai mare valoare a Platformei Demnitate și Adevăr, care, să nu uităm, este o emanație a voinței populare exprimată la Adunarea Națională la care au participat circa o sută de mii de cetățeni ai Republicii Moldova. Am fost și rămânem alternativa cea mai solidă a unei guvernări autocrate și indezirabile. Am fost și suntem un partid pro-european, Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană fiind cartea de căpătâi a tuturor aspirațiilor noastre politice și a activității noastre cotidiene. Implementarea acestui document strategic este dezideratul nostru esențial și asta nu se negociază. Ne dorim ca Republica Moldova să fie un partener credibil pentru țările civilizate, un stat de drept în care justiția și toate instituțiile statului să fie funcționale și independente de ingerințele politice, puterea decizională locală să fie descentralizată, iar reformele sistemice și instituționale să fie reale și nu mimate, toate în beneficiul oamenilor și nu a unor clanuri de interese private”, a punctat el.

Andrei Năstase a mai scris că vor colabora și în continuare cu forțele politice pro-europene, realmente democratice din țara noastră, pledând pentru unitate, consolidare și efort comun, concertat, direcționat spre restabilirea dreptății și echității sociale.

„Am demonstrat că putem face acest lucru și suntem capabili să perseverăm în demersurile noastre democratice în perioada scurtei guvernări a blocului ACUM, asumându-ne toate greșelile și eșecurile, învățând să tragem concluzii edificatoare din acestea. Republica Moldova se confruntă acum din nou cu reale pericole de izolare internațională, derapaje antidemocratice și riscuri majore de regres economic. Este pus în pericol și parcursul european al țării noastre. De aceea Platforma Demnitate și Adevăr își reiterează ferm poziția intolerantă față de abuzuri de orice gen, față de veleitățile autocrate ale actualei guvernări, față de jocurile politice ale alianței PSRM-PD în detrimentul statului de drept și își reafirmă cu tărie dezideratele consfințite în statutul nostru, în programele electorale și în conștiința fiecăruia dintre noi: noi nu cedăm, noi vom învinge!”, a mai scris Năstase.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților