[ X ]
[ X ]
[ X ]
36 de artiști s-au înscris la preselecția națională Eurovision 2020
22 Ianuarie

Membrii Comitetului de organizare a show-ului naţional au verificat dosarele depuse de participanţi. Astfel, toţi cei 35 de interpreţi care şi-au exprimat intenţia de a concura pentru un bilet în Rotterdam au fost admişi la etapa audiţiilor LIVE. În total, au fost depuse 36 de piese de concurs. Dosarele au fost examinate la corespunderea cu principalele cerinţe regulamentare, transmite CURENTUL cu referire la trm.md.

Potrivit sursei citate, membrii Comitetului de organizare au decis că audiţiile LIVE ale pieselor înscrise în selecţia naţională a concursului Eurovision 2020 se vor desfăşura în format deschis, cu difuzare televizată. Un juriu format din profesionişti din domeniu va evalua prestaţia vocală a concurenţilor.

La această etapă nu este impusă vestimentaţia scenică sau elementele de show, criteriile de apreciere fiind: linia melodică, originalitatea piesei, prestaţia vocală, dar şi interpretarea propriu-zisă. Fiecărui participant i se va oferi timp pentru ajustările sonore necesare. Interpreţilor le vor fi alocate note de la 0 la 12.

Conform Regulamentului, după etapa de audieri live, Comitetul de organizare la consultarea echipei de jurizare va decide dacă va fi organizată încă o etapă de selecţie – Finala Naţională.

Toate piesele pot fi ascultate aici.

Inapoi la arhiva noutaților