În contextul Zilei internaționale a pădurilor cu genericul „Restaurarea pădurilor: O cale pentru însănătoșire și bunăstare”, silvicultorii din Călăraşi au participat o acțiune de plantare, informează CURENTUL.
„3000 de stejari pedunculaţi au fost plantaţi pe o suprafaţă de 0,6 ha la Ocolul Silvic Hîrjauca, în procesul de lucrări de regenerare artificială în cadrul parcelei 55, subparcela M, parcursă anterior cu tăieri rase de regenerare în urma înlăturării arboretului ajuns la vîrsta exploatabilității. Anterior, acolo predominau speciile mai puțin valoroase de carpen, tei, paltin”, comunică reprezentanții Agenției „Moldsilva”.
Scopul acestor lucrări este de a crea o noua generație de arboret – mai comunică sursa – prin înlocuirea speciilor secundare mai puțin valoroase, cu specia principală autohtonă – stejar, cu vârsta mai longevivă și impactul ecologic mai bun.
„La Ocolul Silvic Vărzăreşti sunt efectuate lucrări de completare a ajutorării naturale, prin semănarea ghindei, în cadrul parcelei 25 subparcela I cu suprafața de 2 ha. Silvicultorii de la Vărzărești au distribuit, conform procedeelor tehnologice, o cantitate de 200 kg de ghindă pe o suprafață de 2 hectare. Indiferent de condițiile meteorologice, angajaţii Întreprinderii Silvice Călăraşi sunt decişi să continue lucrările de regenerare pentru a reuşi pe deplin realizarea planurilor de activitate pentru primăvara curentă”, spun cei de la Moldsilva.
Cristina Pendea