[ X ]
[ X ]
[ X ]
3 tone de ajutor umanitar pentru medici a fost donat de Republica Populară Chineză
10 Aprilie

Un al doilea lot de ajutor umanitar pentru Republica Moldova a fost oferit, astăzi, de Republica Populară Chineză, transmite CURENTUL.

În cadrul ceremoniei de donare a lotului, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a mulțumit poporului chinez pentru ajutorul oferit.

Ambasadorul Republicii Chineze în Republica Moldova, Zhang Yinghong, a spus că în aceste condiții, ca buni parteneri și prieteni, țările trebuie să se susțină reciproc.

„Sunt foarte bucuros să particip la această manifestare de donație din partea conducerii chineze. Acum Coronavirusul se răspândește în orice colț al lumii și numărul celor infectați crește în fiecare zi. Tradițional, ca parteneri și buni prieteni ne vom susține reciproc. Deși și în China ne luptăm pentru combaterea virusului, vom face tot posibilul să susținem pentru a combate pandemia. Suntem datori să ne unim forțele să combatem virusul”, a spus Ambasadorul Chinei.

La rândul său, Președintele țării, Igor Dodon, a mulțumit Chinei și a anunțat că săptămâna viitoare în R. Moldova vor fi aduse alte 40-45 tone de consumabile, medicamente, teste, utilaje necesare pentru a face față pandemiei. „Aduc sincere mulțumiri prietenilor din China. Este al doilea lot de ajutor, primul a fost sub formă de teste. Avem 3 tone de ajutor din partea Chinei, în special consumabile, de care au nevoie medicii din R. Moldova. Săptămâna viitoare cu suportul prietenilor din China și Federația Rusă, vom aduce în R. Moldova circa 40-45 tone de consumabile, medicamente, teste, utilaje necesare pentru a face față pandemiei”, a spus Igor Dodon.

Echipamentele de protecție vor fi depozitate la Spitalul Clinic Republican pentru Copii „E. Coțaga” și distribuirea va fi lansată astăzi către toate instituțiile medico-sanitare publice, conform profilului COVID și în dependență de numărul de pacienți.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților