[ X ]
[ X ]
[ X ]
3 ani închisoare pentru șoferul care a provocat un accident rutier soldat cu decesul unei persoane
14 Iulie

Procuratura raionului Anenii Noi anunță despre condamnarea, la 3 ani închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport pentru șoferul, care acum un an, a comis un accident rutier, soldat cu decesul unei persoane. Acesta a fost luat sub strajă din sala de judecată, transmite CURENTUL.

Tragedia a avut loc în noaptea de 28 mai 2019, pe traseul G106, când inculpatul se deplasa la volanul unui „Suzuki” din direcția satului Mereni spre Maximovca. La un moment dat, încălcând grosolan regulile de circulație rutieră, a ieșit pe contrasens, tamponând frontal un automobil de model „BMW”, care se deplasa regulamentar.

În urma impactului, șoferul mașinii BMW a fost spitalizat în stare gravă, iar pasagera acestuia, în vârstă 26 de ani, a decedat pe loc.

Rezultatele testării alcoolscopice au arătat că, în momentul accidentului, inculpatul avea în sânge o concentrație de alcool de 1,43 g/l, ce corespunde gradului avansat de ebrietate.

Procurorii anunță că vor contesta sentința primei instanțe deoarece o consideră prea blândă în raport cu consecințele faptei comise și vor insista pentru condamnarea conducătorului auto la 5 ani închisoare, cu executare.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților