[ X ]
[ X ]
[ X ]
27 de ani de la declanșarea conflictului transnistrean. Filip: „Prea mare a fost prețul libertății noastre”
2 Martie

Un miting de comemorare a eroilor căzuți în acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova a avut loc astăzi, la Chișinău, informează CURENTUL.

Prezent la eveniment, primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, s-a referit la acțiunile care au avut loc 27 de ani în urmă.

„Odată cu trecerea timpului, conștientizăm tot mai profund condițiile de pace în care trăim, dar nici nu putem uita prin ce am trecut pentru a asigura aceste condiții. 27 de ani în urmă, în plină demarare a procesului de identificare a statului Republica Moldova, exact în ziua în care țara noastră era admisă în Organizația Națiunilor Unite, separatiștii de la Tiraspol fiind susținuți politic de către cercurile radicale de la Moscova – au declanșat un adevărat război la Nistru”, a precizat Snegur.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, a vorbit despre urmările luptei pentru apărarea independenței.

„Au trecut 27 de ani de la începutul acțiunilor de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova. Ani, care au lăsat o urmă adâncă și dureroasă în inimile poporului din Republica Moldova. Prea mare a fost prețul libertății noastre, care este măsurat în vieți. Sute de familii își mai plâng și astăzi fiii, frații, soții”, a conchis Filip.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților