[ X ]
[ X ]
[ X ]
25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice moldo-elene: Andrei Galbur a adresat un mesaj de felicitare
28 Martie

În contextul celebrării celei de-a 25-a aniversări de la stabilirea relaţiilor diplomatice între Republica Moldova şi Republica Elenă, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene Andrei Galbur a adresat un mesaj de felicitare ministrului afacerilor externe al Republicii Elene Nikos Kotzias, transmite CURENTUL.

Ministrul Andrei Galbur a evidenţiat caracterul durabil al relaţiilor moldo-elene, reflectat în consolidarea constantă a dialogului politic bilateral în toate domeniile, precum şi în excelenta conlucrare în planul politicii externe, inclusiv la nivelul organizaţiilor internaţionale. De asemenea, șeful diplomației moldovenești a remarcat cu satisfacţie cele două realizări de importanţă majoră pentru Republica Moldova, care au avut loc pe durata Preşedinţiei Republicii Elene a UE – liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova şi semnarea Acordului de Asociere cu UE.

De asemenea, oficialul moldovean a reafirmat dorinţa de a intensifica şi diversifica relaţiile bilaterale în domenii de interes comun, inclusiv în ceea ce ţine de alinierea Republicii Moldova la standardele şi valorile europene.

Notă: Republica Moldova a stabilit relaţii diplomatice cu Republica Elenă la 27 martie 1992.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților