[ X ]
[ X ]
[ X ]
245 de persoane infectate cu COVID-19 se află în stare gravă
29 Mai

Reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), astăzi, au prezentat situația epidemiologică privind controlul infecției COVID-19 pe teritoriul Republicii Moldova, informează CURENTUL.

În acest fel, la moment numărul total al cazurilor de infectare a ajuns la 7 725, dintre care 4 278 persoane s-au vindecat, 282 au decedat, iar 245 persoane se află în stare gravă.

Șefia Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună, a declarat că cea mai mare incidență este stabilită astăzi în raionul Soroca și, potrivit oficialului, Chișinăul este departe de aceasta. „Avem incidență sporită în 4 teritorii: Soroca, Ștefan Vodă, Dubăsari, Glodeni”, a mai adăugat Furtună.

Ce ține de redeschiderea grădinițelor din țară, Șefia ANSP a venit cu un mesaj pentru părinți. „Astăzi este cert că redeschiderea grădinițelor este prematură. Eu vreau ca părinții să înțeleagă un lucru: dacă vom relua activitatea grădinițelor, asta nu o să ne ierte nimeni. Trebuie să avem destulă maturitate și responsabilitate. Aducând un copil la grădiniță, pe fundalul creșterii numărului de cazuri, el riscă să se infecteze”.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților