[ X ]
[ X ]
[ X ]
22 de ani de la inaugurarea Casei Fotbalului
29 Mai

Acum 22 ani, pe 29 mai 1998 era inaugurat noul sediu al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal.

Este amplasat în centrul Chișinăului, pe strada Tricolorului 39, în vecinătate cu Teatrul Național de Operă și Balet “Maria Bieșu”.

Edificiul cu două etaje a fost construit după un proiect realizat de o echipă de arhitecți condusă de Tudor Ștefârță. Astfel, forul fotbalistic a obținut propria casă, după ce timp de 8 ani după fondare a închiriat câteva birouri în clădirea de pe strada Ștefan cel Mare 73, fiind vecină cu mai multe ministere și departamente.

Inaugurarea Casei Fotbalului a coincis cu şedinţa de lucru a Comitetului UEFA de Asistenţă pentru Europa de Est de la Chişinău. Lennart Johansson, președintele UEFA, inițial și-a exprimat dorința să participe la acest eveniment, dar în ultimul moment a fost nevoit să renunțe din cauza programului supraîncărcat, fiind în plină campanie electorală pentru alegerile de la FIFA.

Tradiționala panglică a fost tăiată de Petru Lucinschi, Preşedintele Republicii Moldova, şi Per Ravn Omdal, Vicepreşedintele UEFA.

La eveniment au fost prezenţi Gerhard Aigner, Secretarul General UEFA, 43 de reprezentanți din 18 ţări – participanţi la şedinţa Comitetului UEFA.

O cheie simbolică a sediului a fost înmânată preşedintelui FMF, Pavel Cebanu.

De-a lungul anilor oaspeți ai edificiului au fost mai multe personalități distincte, printre care președintele FIFA, Joseph S. Blatter și conducătorul UEFA, Michel Platini.

Casa Fotbalului oferă condiții optime de lucru atât pentru Administrația FMF, cât și pentru zecile de vizitatori cotidieni – în marea lor majoritate reprezentanți ai membrilor afiliați.

Aici sunt organizate ședințe cu participarea membrilor afiliați ai FMF, a Comitetelor FMF, inclusiv a Comitetului Executiv. Conferințele de presă cu participarea conducătorilor Federației, antrenorilor Naționalelor Moldovei, tehnicienilor finalistelor Cupei Moldovei Orange sunt organizate tradițional în sala de conferințe de la etajul 2. Tot la etajul doi sunt prezentate trofeele câștigate de selecționatele noastre, precum și suvenirele oferite de către alte asociații naționale.

Inapoi la arhiva noutaților