[ X ]
[ X ]
[ X ]
2022 – Anul cultural Eugen Doga în Capitală
29 Decembrie

„Anul 2022 în care marele compozitor Eugen Doga va celebra a 85-a aniversare din ziua naşterii, am decis să-l declarăm – Anul cultural Eugen Doga”. Declarația a fost făcută de Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, transmite CURENTUL.

Potrivit lui, scopul este promovarea şi valorificarea operei şi personalității lui Eugen Doga, care reprezintă una din cele mai notorii personalităţi, un om valoros pentru cultura naţională şi internaţională, cu care se mândreşte fiecare dintre noi.

„Amintesc că în luna octombrie curent, a fost votat proiectul care va permite crearea Centrului Cultural în numele maestrului Eugen Doga. Clădirea din centrul capitalei cu suprafaţa de 228 mp de la intersecţia str. V. Alecsandri – V. Micle, va prinde viață și va fi în gestiunea Direcției Cultură. Eugen Doga este unul dintre cei mai apreciați compozitori ai sec XX. Despre cultura şi oamenii de valoare pe care îi avem trebuie să le vorbim și generaţiilor tinere, pentru care tezaurul național să însemne inspirație și aspirație. Avem cu ce ne mândri!”, spune Ion Ceban.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților