[ X ]
[ X ]
[ X ]
20 de profesori de informatică participă la instruiri în Coreea de Sud
21 Octombrie

În perioada 10-22 octombrie 2016, un grup de 20 de profesori de informatică de la instituții de învățământ general din diferite regiuni ale țării participă la un curs de sporire a calificării, desfășurat în Coreea de Sud, Provincia Jeju, transmite CURENTUL.

Instruirea face parte din activitățile prevăzute de Memorandumul de înțelegere privind cooperarea în domeniul TIC între Ministerul Educației al Republicii Moldova și Oficiul Special Guvernamental pentru Educație al Provinciei Jeju din Republica Coreea.

Participanții la curs vor obține abilități privind elaborarea și implementarea conținuturilor educaționale digitale, utilizarea roboticii în procesul de predare, programarea vizuală și cea web etc.

Programul de instruiri se încadrează și în Conceptul privind Educația STEM, ce include un curriculum bazat pe ideea de educare a elevilor prin intermediul a patru discipline diferite: științe, tehnologie, inginerie și matematică, având ca scop motivarea tinerilor pentru a însușii științele exacte.

Anul trecut alți 20 de profesori de informatică au luat parte la un curs similar în Republica Coreea. Tot cu susținerea Provinciei Jeju, la sfârșitul lunii august curent, 12 instituții de învățământ general din Republica Moldova au primit 150 de calculatoare, iar în următorii doi ani Coreea de Sud va dona școlilor de la noi din țară încă 300 de computere.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților