[ X ]
[ X ]
[ X ]
2 500 familii cu noi-născuți au primit ajutor suplimentar. Ion Ceban: „Am promis, am reușit”
6 Septembrie

La inițiativa fracțiunii PSRM în Consiliul Municipal Chișinău (CMC), în premieră, a fost introdusă indemnizația unică de 2 000 de lei la nașterea celui de-al treilea copil și mai mulți, transmite CURENTUL.

„Anul trecut, în campania electorală, am promis că acest suport va fi păstrat, iar categoriile de beneficiari vor fi extinse. Acest ajutor a ajuns și la familiile nevoiașe, în care s-a născut primul copil. În această perioadă am reușit să ajutăm 2 500 de familii, iar programul este actual”, scrie socialistul Ion Ceban pe o rețea de socializare.

De asemenea, fostul consilier municipal spune că, în premieră, familiile din suburbii cu gemeni sau tripleți au fost aprovizionate cu produse lactate gratuite în primul an de viață.

„Ca urmare, produse lactate gratuite au ajuns la 2543 de micuți, iar programul continuă. Copiii sunt viitorul nostru, al orașului, al țării, de aceea reiterez că trebuie să încurajăm, prin diferite metode, nașterea copiilor și să continuăm programele de susținere socială. Știm că este puțin, de aceea acesta e doar începutul”, scrie Ion Ceban.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților