[ X ]
180 de antreprenori au primit suport financiar pentru digitalizarea proceselor de business
17 Noiembrie

„Una dintre lecțiile crizei pandemice este despre necesitatea imperativă a digitalizării serviciilor și afacerilor din țară. Mă bucur să constant că în mai puțin de jumătate de an de la lansarea Instrumentului de susținere privind digitalizarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii există un interes sporit și continuu al mediului de afaceri privind modernizarea, dezvoltarea și digitalizarea întreprinderilor. Vom munci asiduu și vom susține în continuare afacerile din țară pentru ca acestea să reușească să depășească efectele crizei pandemice”, a declarat Anatol Usatîi, ministrul Economiei și Infrastructurii, în cadrul sesiunii de semnare a contractelor de finanțare nerambursabilă în cadrul Instrumentului de susținere privind digitalizarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM), implementat de Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM).

Potrivit directorului general al ODIMM, Iulia Costin, în condițiile actuale prin care trece atât societatea în ansamblu, cât și sectorul IMM, utilizarea tehnologiilor informaționale și a celor digitale vor spori în mod semnificativ competitivitatea atât pe piața internă, cât și externă.

„Mă bucur că antreprenorii autohtoni prin intermediul Instrumentului de susținere privind digitalizarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii își modernizează strategiilor de marketing și își orientează afacerile spre e-comerț”, a adăugat Iulia Costin.

Din cei 180 de antreprenori, 57 vor beneficia de grant în valoare de până la 200 de mii de lei pentru digitalizarea proceselor în cadrul întreprinderii, iar alți 123 vor beneficia de Business Vouchere de până la 20 de mii de lei pentru accesarea serviciilor de dezvoltare a paginilor web și setare pe pagini de socializare ale afacerii.

Ca urmare, printre antreprenorii care vor primi suport financiar se numără Ion Tașcă, din satul Ciuciuleni, Hâncești, care are o afacere în domeniul agriculturii, și anume deține lanuri de viță de vie și de cereale. Cu ajutorul grantului își propune să instaleze un sistem de monitorizare a terenurilor care îi va permite să introducă și să colecteze date despre cantitățile de culturi cultivate, recoltă, starea pământurilor, asolamentul terenului. Mai mult decât atât, sistemul va oferi și prognoza meteo pentru regiunea în care se află, astfel antreprenorul va ști exact cum să programeze lucrările agricole.

Instrumentul de susținere privind digitalizarea IMM-urilor este finanțat din bugetul de stat și suplinit din fondurile Uniunii Europene, implementat de ODIMM, în comun acord cu Proiectului „Consilierea Guvernului Republicii Moldova în politici economice”, implementat de către GIZ Moldova cu suportul financiar al Guvernelor Germaniei și Elveției, precum și cu partenerii de implementare GoOnline al Asociației COR, Programul Startup Moldova dezvoltat de proiectul Tekwill, cu susținerea USAID, Suedia și UK aid.

Inapoi la arhiva noutaților