[ X ]
[ X ]
[ X ]
18 familii aflate în dificultate din Capitală vor primi un suport de 6 mii lei
17 Decembrie

18 persoane/familii din capitală, aflate în dificultate, vor beneficia de un suport monetar în sumă de 6000 lei, în baza evaluării necesităților efectuate de către subdiviziunile municipale de asistență socială, transmite CURENTUL.

Decizia privind acordarea suportului monetar a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei pentru protecția persoanelor aflate în situație de dificultate, unde a fost stabilită suma totală de 108 000 lei.

Suportul monetar – este o sumă bănească nerambursabilă și neimpozabilă care se acordă familiei/persoanei aflate în situație de dificultate printr-o plată unică și/sau lunară pentru o perioadă determinată, dar nu mai mare de 6 luni pentru facilitarea realizării acțiunilor stabilite în planul individualizat de asistență, confirmată prin rezultatele evaluării necesităților.

Pe parcursul anului 2021 au avut loc 8 şedinţe ale Comisiei, unde s-a decis susţinerea a 506 persoane/familii, prin acordarea a 2716000 lei, în vederea prevenirii/diminuării/depăşirii situaţiei de dificultate, precum şi prevenirea excluziunii sociale a acestora.

Comisia pentru protecția persoanelor aflate în situație de dificultate îşi desfăşoară activitatea în baza Regulamentului privind acordarea Serviciului social de Suport Monetar persoanelor/familiilor defavorizate, aprobat prin decizia CMC nr. 6/11 din 04.10.2018, fiind un organ abilitat cu dreptul de a examina şi elibera aviz pentru acordarea/neacordarea suportului monetar.

Inapoi la arhiva noutaților