[ X ]
[ X ]
[ X ]
18 ani de închisoare pentru Veaceslav Platon. Află ce vor face avocații în continuare!
20 Aprilie

Ex-deputatul Veaceslav Platon, om de afaceri, a fost condamnat la 18 ani de închisoare, în penitenciar de tip închis, informează CURENTUL.

Procurorul Aurel Băieșu a menționat că, pe lângă cei 18 ani, Platon a fost privat de dreptul de a ocupa anumite funcții în sistemul bancar, pe un termen de 5 ani.

„Nu sunt amenzi, sunt bunurile sechestrate, bunuri care urmează a fi înstrăinate în vederea recuperării prejudiciului cauzate prin infracțiune, circa 800 mil. lei. Bunurile sunt într-o valoare mult mai mică, dar urmează a fi înstrăinate”, a punctat procurorul.

La rândul său, avocatului lui Platon, Eduard Rudenco, a afirmat că dosarul este pregătit pentru CEDO.

„Clientul nostru nu a spus ultimul cuvânt. A fost privat de toate drepturile care sunt posibile și existente în RM: dreptul la apărare, dreptul la un proces echitabil, proces contradictoriu, nu a avut nici un drept. Cu siguranță – vom contesta, cu siguranță – vom merge la Curtea de Apel, cu siguranță – vom pierde și acolo dosarul. Am pregătit dosarul pentru a merge la CEDO, unicul regret e că RM va fi încă odată sancționată”, a spus avocatul.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților