[ X ]
[ X ]
[ X ]
17 ani de închisoare pentru tentativa de viol asupra unei minore
21 Februarie

Un locuitor al raionului Taraclia a fost condamnat la 17 ani privaţiune de libertate pentru tentativă de viol şi acţiuni violente cu caracter sexual săvârşite asupra unei minore de 13 ani din aceeaşi localitate, transmite CURENTUL.

Potrivit probelor acumulate de procurori, în noiembrie 2017, inculpatul, fiind în stare de ebrietate, aflându-se în stradă, a observat minora, care se întorcea acasă de la magazin. În continuare, aplicând forţa fizică, bărbatul a agresat sexual victima, pe care a doborât-o la pământ, încercând s-o violeze, însă nu şi-a dus intenţiile până la capăt, fiind oprit de un trecător.

Fiindu-i înaintată învinuirea, inculpatul, în vârstă de 38 de ani, şi-a recunoscut pe deplin vinovăţia, încheind acord de recunoaştere a vinovăţiei. Anterior, acesta a mai comis infracţiuni, fiind recent eliberat din detenţie.

Pentru comiterea acţiunilor sale ilegale, inculpatul a fost condamnat la 17 ani de închisoare în penitenciar de tip închis. Prin aceeaşi sentinţă s-a dispus încasarea de la inculpat în folosul reprezentantului părţii vătămate a sumei de 30 330 de lei drept prejudiciu moral şi material cauzat prin infracţiune.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților