[ X ]
[ X ]
[ X ]
17 500 grivne – amendă, dacă nu respecți regulile! Trei posibilități – cum să ajungi la Odesa, pe timp de pandemie
29 Iulie

La moment sunt 3 posibilități de a ajunge la Odesa, în contextul pandemiei de COVID-19, informează CURENTUL.

Potrivit lui Ion Curmei, director al unei agenții de turism, prima posibilitate e deplasare de serviciu. „Piloții, șoferii de tir/autocar, marinarii și alții, dar și studenții nu sunt obligați să stea în autoizolare” – a declarat el.

A doua posibilitate ține de efectuarea testului la COVID-19 în vamă. Acesta costă 70 de euro. De asemenea e necesară și asigurarea pentru COVID, „care se face în vamă sau în Chișinău la jumătate de preț”, iar în Ucraina te autoizolezi pentru 3-5 zile, până vin rezultatele testului. Cei care nu respectă vor primi amendă 17 500 grivne (n.r. – aproximativ 11 000 lei).

Potrivit lui Curmei, a treia posibilitate – dacă nu dorești să achiți testul, atunci ești obligat să stai în izolare 14 zile, având o aplicație în telefon, cu verificări la fiecare 3 ore. „În cazul nerespectării, este aplicată o amendă de 17 500 hrivne” – a precizat el.

„Este foarte strict. Cei care nu respectă – primesc amenzi”, a subliniat Curmei.

Totodată, antreprenorul a subliniat că doar cei care merg în deplasare de serviciu, la revenirea în Republica Moldova, nu sunt obligați să stea în autoizolare 14 zile.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților