[ X ]
[ X ]
[ X ]
16 localități din țară beneficiază de iluminat public modern în cadrul Programului „Satul european”
27 Ianuarie

În 16 localități din țară au fost reabilitate sau instalate sisteme de iluminat public. Lucrările au fost realizate în cadrul Programului „Satul european”, și au costat circa 11 milioane de lei din FNDRL. Ca rezultat, aproximativ 20 de mii de cetățeni beneficiază de lumină și siguranță pe străzi.

Mai exact, pe parcursul a patru luni de la demararea proiectelor, au fost modernizate rețelele de iluminat public în satele Schineni, Vasilcău, Ocolina și Rublenița din Soroca, Musteața și Risipeni din Fălești, Bănești, Mîndrești (Telenești), Ursoaia (Căușeni), Zagarancea (Ungheni), Dolna (Strășeni), Cupcui (Leova), Javgur (Cimișlia), Șișcani (Nisporeni) și Lipceni (Rezina).

Cel mai recent, o rețea de iluminat public, cu suprafața de peste 7 km, a fost reabilitată în satul Criva, raionul Briceni. Astfel, 8 străzi din localitate au fost conectate la sistemul de iluminat public. Rețeaua cuprinde peste 100 de corpuri de iluminat de tip LED, ce asigură vizibilitate și siguranță pentru circa 1600 de locuitori ai satului.

Proiectul a costat circa 515 mii de lei (25 mii euro), bani alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.

Documentul unic de program pentru anii 2022-2023, cuprinde 43 de proiecte ce prevăd instalarea iluminatului public. Programul Național „Satul european”, include 490 de proiecte de dezvoltare locală.

Inapoi la arhiva noutaților