[ X ]
[ X ]
[ X ]
158 cazuri noi de COVID-19 înregistrate în R. Moldova
26 Mai

Astăzi, 26 mai, în Republica Moldova au fost confirmate 158 cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintre care 11 în Transnistria, transmite CURENTUL. 

Total teste efectuate în această zi – 1118, dintre care primar – 833 şi repetat – 285.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 7305  cazuri.

Din numărul total de cazuri din această zi, 19 sunt lucrători medicali: medici- 3, asistenți medicali –11, personal auxiliar –5.

În total, 3 884 persoane a fost vindecate de COVID-19.

Viorica Dumbrăveanu a venit cu informații actualizate privind situația epidemiologică în cadrul Centrelor de plasament. Astfel, în cadrul Centrul de plasament Bădiceni, din 122 beneficiari, testați pozitiv la COVID-19, 38 de persoane sunt internate în spital, iar 83 de beneficiari urmează tratamentul, în cadrul Centrului.

Situația epidemiologică din cadrul Centrului de plasament temporar pentru persoanele cu dizabilități Cocieri, din totalul de  74 de beneficiari testați pozitiv la COVID-19, 14 beneficiari confirmați pozitiv, urmează tratament în Spitalul Clinic de Psihiatrie din mun. Chișinău, 60 de beneficiari s-au vindecat.

Centrul de plasament temporar pentru persoanele cu dizabilități Brânzeni nu are persoane testate pozitiv la COVID-19. Cei 71 de beneficiari testați pozitiv s-au vindecat și au revenit în instituție.

În cadrul ședinței Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din 25 mai, au fost aprobate un șir de decizii, care vizează adaptarea treptată a unor măsuri restrictive.

Informăm că, începând cu ziua de azi, 26 mai, au fost reluate activitățile de transport feroviar și rutier de persoane, în trafic internațional.

Începând cu 1 iunie, bibliotecile și muzeele își reiau activitatea, dar, fără organizarea evenimentelor culturale în masă.

Începând cu 1 iunie 2020, se reia activitatea piețelor din Chișinău și Bălți, cu respectarea strictă a tuturor măsurilor impuse de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Ministrul Viorica Dumbrăveanu a venit cu un apel către toți cei care își reiau activitatea să respecte cu strictețe măsurile de protecție impuse de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Totodată, MSMPS informează despre înregistrarea altor decese provocate de COVID-19:

Deces 266: Bărbat de 54 ani, din raionul Ungheni. Internat la data de 22 mai, la spitalul raional Ungheni. Comorbidități: suspecție la cancer pulmonar, etilism cronic.

Deces 267: Femeie de 72 ani, din Transnistria. Internată la data de 26 mai, la spitalul din Transnistria. Comorbidități: tuberculoză infiltrativă, encefalopatie, miopatie.

Deces 268: Cu regret, informăm despre trecerea în neființă a dlui Stelian Candiba în vârstă de 66 ani, care a activat în calitate de medic chirurg, secția chirugie septică a Spitalului Clinic Sf. Treime din capitală.  Acesta a fost internat la data de 18 mai, la Spitalul Clinic Republican. Sistemul medical a pierdut un specialist, care și-a dedicat mai mult de 30 ani uneia dintre cele mai complexe specialități din medicină – chirurgia și a tratat cu grijă și responsabilitate mii de pacienți.

Cristina Parfeni 

Inapoi la arhiva noutaților