[ X ]
[ X ]
[ X ]
152 de ÎMM au beneficiat de asistență tehnică gratuită pentru cerere de finanțare pentru retehnologizare și eficiență energetică
31 Ianuarie

Întreprinderile mici și mijlocii din Moldova au posibilitatea de a beneficia de asistență tehnică gratuită atunci când depun cerere de finanțare pentru retehnologizare și sporirea eficienței energetice.

Asistența tehnică în procesul de aplicare este oferită de către Green City Lab Moldova, în cadrul Programului de Retehnologizare și Eficiență Energetică dedicat Întreprinderilor Mici și Mijlocii. Finanțat de Guvernul Republicii Moldova și Uniunea Europeană prin intermediul ODA, acest program beneficiază de parteneriatul solid cu Proiectul Tehnologiilor Viitorului în Moldova, susținut financiar de USAID, Suedia și Marea Britanie.

Pe parcursul anului 2023, Green City Lab a luat legătura cu 1771 de companii interesate de aplicarea pentru finanțare. După verificarea documentației, s-a constatat că 152 dintre acestea sunt eligibile și au primit expertiză gratuită în pregătirea pachetului de acte. Expertiza tehnică gratuită furnizată de Green City Lab în domeniile „Eficiență Energetică” și „Energie Regenerabilă” include asistență și suport în pregătirea documentației necesare, precum Raportul de audit energetic, Avizul de racordare la rețelele electrice de distribuție sau Proiectul de execuție a instalației de racordare.

Ca rezultat, 40 de întreprinderi asistate au fost acceptate pentru finanțare, urmare evaluării Comitetului de Finanțare și Risc al Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA). Valoarea finanțării nerambursabile, acordată acestor 40 de ÎMM-uri se ridică la 22,343 milioane de lei. Această oportunitate reprezintă un sprijin semnificativ și nerambursabil pentru întreprinderile mici și mijlocii din Moldova, oferindu-le posibilitatea de a investi în tehnologii avansate și eficiență energetică.

În cadrul programului de finanțare pentru Retehnologizare și Eficiență Energetică a ÎMM, s-au aprobat finanțări în valoare de 186.14 milioane de lei pentru 201 de întreprinderi mici și mijlocii în 2023.

1 2 3

Inapoi la arhiva noutaților