[ X ]
[ X ]
[ X ]
151 cazuri noi de COVID-19 în R. Moldova
21 Mai

Alte 151 cazuri de infecție cu noul Coronavirus au fost înregistrate astăzi în Republica Moldova, dintre care 4 în Transnistria. Toate cazurile sunt cu transmitere locală, transmite CURENTUL. 

Total teste efectuate în această zi – 1267, dintre care primar – 1046 şi repetat – 221.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 6 704 cazuri.

Din numărul total de cazuri din această zi, 26 sunt lucrători medicali: medici – 6, asistenți medicali – 14, personal auxiliar – 6.

Informăm despre înregistrarea unui nou deces, cauzat de infecţia COVID-19:

Deces 233: Bărbat de 79 ani, din Sîngerei, internat la IMSP SR Sîngerei pe data de 15 mai, cu diagnosticul pneumonie acută bilaterală polisegmentată, insuficiență poliorganică, șoc mixt.

Totodată, venim cu precizări referitor la situaţia actuală în cadrul Spitalului Raional Strășeni, unde ieri a fost depistat focar de infectare cu noul Coronavirus, în rândul angajaţilor. Astăzi s-a întrunit Comisia de sănătate publică la nivel de raion pentru a discuta măsurile ce urmează a fi întreprinse. Totodată, va fi efectuată testarea la COVID-19 a 54 de lucrători medicali din cadrul instituţiei. La moment, a fost sistată activitatea secției de chirurgie și terapie intensivă a Spitalului Raional Strășeni.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților