[ X ]
[ X ]
[ X ]
15 ofițeri de investigație ai Poliției de Frontieră sunt instruiți în domeniul verificării identității persoanelor după metodele germane
7 Septembrie

Practica germană în verificarea identității persoanelor după metode polițienești și bazele examinării documentelor de călătorie, este asimilată de 15 ofițeri de investigație ai Poliției de Frontieră, în cadrul unui curs de instruire. În contextul bunelor relații stabilite cu Poliția Germană și cu susținerea Ambasadei Republicii Germane la București, pe parcursul săptămânii curente la sediul central al IGPF se desfășoară orele de curs, transmite CURENTUL.

Polițiștii de frontieră au ocazia să cunoască îndeaproape experiențele colegilor germani în domeniu de profil, dar și să aplice prin antrenarea acestora în exerciții practice metodele și analizele pe verificarea persoanelor prin comparație, identificarea impostorilor și examinarea detaliată a actelor de călătorie cu ajutorul tehnicii speciale.

La deschiderea cursului a fost prezent șeful adjunct al Poliției de Frontieră, Veaceslav Garștea și ofiţerul de legătură al Poliției Federale pentru România şi Republica Moldova în cadrul Ambasadei Republicii Federale Germania la Bucureşti, Katja Gawehns. Domnul Veaceslav Garștea a mulțumit partenerilor germani pentru susținere în dezvoltarea capacităților profesionale, accentuând necesitatea corelării eforturilor în implementarea cu succes a celor mai eficiente practici în lucrul de frontieră cotidian.

Instruirea primei sesiuni va fi finalizată la sfârșitul săptămânii curente cu menționarea fiecărui angajat al Poliției de Frontieră.

Notă: Următorul curs de instruire se va desfășura la începutul lunii următoare, unde alți angajați ai Poliției de Frontieră vor avea posibilitatea unui schimb de experiențe în îmbunătățirea abilităților profesionale pe domeniul examinării documentelor.

2

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților