[ X ]
[ X ]
[ X ]
142 mln. de lei pentru acoperirea cheltuielilor operațiilor pe cord în 2017
8 Februarie

Numărul intervenţiilor chirurgicale pe cord, acoperite din fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM), este în creştere, transmite CURENTUL.

Astfel, în 2017, instituţiile medico-sanitare contractate de Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) au efectuat peste 5 600 de operaţii pe cord, cu aproape 2 000 mai mult faţă de anul precedent.

Din numărul total, peste 4 400 sunt operaţii minim-invazive la adulţi în cazul infarctului miocardic, 30 – operaţii minim-invazive la copii, efectuate în premieră în Republica Moldova, iar în jur de 1200 – alte intervenţii cardiochirurgicale.

Pentru toate intervenţiile sus-menționate, din fondurile AOAM au fost alocate peste 142 de milioane de lei, cu aproape 29 de milioane mai mult comparativ cu 2016.

Totodată, în anul 2017, CNAM a finanţat 112 cazuri în cadrul unui nou program „Studiu electrofiziologic şi ablaţii”, prin intermediul căruia a fost aplicată o metodă inovativă în diagnosticarea şi tratarea dereglărilor de ritm cardiac.
Pentru prestarea intervenţiilor chirurgicale pe cord au fost încheiate contracte cu şase instituţii medicale.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților