[ X ]
[ X ]
[ X ]
14 moldoveni, blocați într-o regiune a Georgiei – ajutați de Partidul „ȘOR” să ajungă în Moldova
21 Mai

Un grup de 14 cetățeni moldoveni, blocați din cauza pandemiei în Abhazia, o regiune din nord-estul Georgiei, au fost ajutați de Partidul „ȘOR” să ajungă în Republica Moldova, transmite CURENTUL.

Cei 14 moldovenii reveniţi acasă au fost întâlniţi de către deputaţii Partidului „ȘOR”.

„Noi şi colegii din fracţiune am făcut totul ca revenirea voastră în patrie să devină posibilă. Vă zicem bine ați venit pe pământul natal din numele lui Ilan Şor şi deputaţilor noştri, care s-au implicat”, a spus deputatul Vadim Fotescu.

Deputatul Igor Himici a precizat că cetățenii s-au adresat Partidului „ȘOR”, după ce solicitarea lor de a fi ajutați a fost respinsă de instituțiile guvernamentale.

„Este o atitudine, cel puțin, stranie. Autorităţile statului ar trebui, în primul rând, să aibă grijă de cetăţenii săi”, a declarat deputatul.

Unul dintre moldovenii reveniți din Abhazia spune că cetățenii s-au adresat și preşedintelui Igor Dodon, însă nimeni nu s-a grăbit să-i ajute.

„Ne-am adresat Partidului „ŞOR” după ajutor şi îi suntem foarte recunoscători. Este o muncă titanică ce au făcut ei pentru noi. Sunt bucuros să îmi revăd familie”, a spus un alt cetățean revenit din Abhazia.

În procesul de revenire a cetățenilor moldoveni din regiunea Georgiei s-a implicat serviciul juridic al Partidului „ȘOR”, care, spun cetățenii, a reacționat prompt la indicațiile lui Ilan Șor.

Amintim că, luna trecută, aproape 50 de moldoveni, care erau blocați la granița dintre Polonia și Ucraina, au fost ajutaţi să revină acasă după ce s-a implicat Denis Ulanov, deputat al Partidului „ŞOR”.

Cristina Pendea

ai1i2097 ai1i2122 ai1i2127 ai1i2132

Inapoi la arhiva noutaților