[ X ]
[ X ]
[ X ]
13 focare de vegetație și un incendiu a unei case de locuit au fost lichidate de pompieri
16 Aprilie

Potrivit datelor colectate din subdiviziunile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, în ultimele 24 de ore salvatorii au intervenit în 38 situații de risc, transmite CURENTUL.

Astfel, angajații IGSU au intervenit pentru a stinge 13 focare de vegetație uscată, în raioanele Orhei, Telenești, Edineț, Drochia, dar și Cahul. În urma incendiilor de vegetație, în total, pe parcursul zilei 15 aprilie, flăcările au nimicit 25 ha de iarbă uscată.

Mai mult, în seara zilei de ieri, pompierii au fost solicitați să lichedeze un incendiu, care s-a produs în municipiul Bălți, pe strada Victoriei 88. Apelul la 112 a fost recepționat la ora 21:45. Conform datelor prelimenare, flăcările au cuprins o saună. La fața locului au intervenit două echipaje de pompieri, care ajunși au stabilit că incendiul a izbucnit într-o casă de locuit. Salvatorii au reușit localizarea promptă a arderii, iar incendiul a fost lichidat la ora 22:59. În urma incendiului nu au fost raportate victime, iar focul a distrus parțial bunurile materiale din baie și podul casei.

Cauza și circumstanțele urmează a fi stabilite ulterior. Potrivit IGSU, de la începutul anului 2020, în țară, au fost înregistrate 626 de incendii.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților
  1. Dorin Recean, în discuții cu oamenii din raionul Sângerei: Le-a povestit despre importanța parcursului european al țării noastre
    Politică |
  2. Ulianovschi: În afară de obținerea statutului de candidat la UE - datorită conjucturii geopolitice - puterea PAS se întrece în antirecorduri  
    Politică |
  3. Maia Sandu, la întrevederea cu reprezentanții CCI: Aderarea la UE este singura șansă ca Moldova să mențină pacea
    Politică |
  4. Poliția de Frontieră îndeamnă călătorii să ajungă la aerogară cu 3 ore înainte de zbor
    Social |
  5. CEC a inițiat elaborarea proiectului „Pentru aprobarea Instrucțiunii cu privire la procedura de compensare a cheltuielilor suportate din bugetul de stat pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale”
    Politică |
  1. Poliția de Frontieră îndeamnă călătorii să ajungă la aerogară cu 3 ore înainte de zbor
    Social |
  2. CEC a inițiat elaborarea proiectului „Pentru aprobarea Instrucțiunii cu privire la procedura de compensare a cheltuielilor suportate din bugetul de stat pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale”
    Politică |
  3. Dorin Recean, în discuții cu oamenii din raionul Sângerei: Le-a povestit despre importanța parcursului european al țării noastre
    Politică |
  4. Ministerul Muncii precizează că 10 mai va fi zi lucrătoare
    Social |
  5. Ulianovschi: În afară de obținerea statutului de candidat la UE - datorită conjucturii geopolitice - puterea PAS se întrece în antirecorduri  
    Politică |