[ X ]
[ X ]
[ X ]
11 persoane vârstnice au fost premiate în cadrul concursului „Pentru o viață activă la orice vârstă”
30 Septembrie

Cei 11 câștigători ai concursului premiului național „Pentru o viață activă la orice vârstă” au fost felicitați cu diplome și premii, de către ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu. Evenimentul a fost organizat în contextul Zilei Internaționale a persoanelor în etate, celebrată anual la data de 1 octombrie, transmite CURENTUL.

Premianții au fost selectați pentru realizări importante în domeniile cultural-artistic, meșteșuguri populare, sănătate, educație, sport, activitate civică, voluntariat și agricultură. Aceștia au vârste de peste 60 de ani și au demonstrat prin acțiunile lor diverse că pot contribui semnificativ la dezvoltarea societății.

Ministrul i-a felicitat pe vârstnici mulțumindu-le pentru calitățile frumoase de care dau dovadă zilnic și care sunt un exemplu pentru întreaga societate.

Menționăm că, concursul pentru premiul național pentru vârstnici este la a II- a ediție și s-a desfășurat în perioada 25 iulie – 1 septembrie curent, la care au participat în jur de 30 de vârstnici. Suma totală a premiilor bănești oferite cîștigătorilor este de 40.000 lei.

În Republica Moldova locuiesc circa 629, 6 mii vârstnici 60+.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților