[ X ]
[ X ]
[ X ]
100 concentratoare de oxigen vor fi distribuite instituțiilor medicale din țară
20 Noiembrie

Alte 100 de concentratoare de oxigen vor fi distribuite instituțiilor medicale din țară, pentru tratarea pacienților aflați în stare medie și gravă, transmite CURENTUL. 

Acestea au fost achiziționate din sursele Fondului Global, prin intermediul Unității de Coordonare, Implementare  și Monitorizare  a Proiectelor în Domeniul Sănătății (UCIMP).

„Concentratoarele de oxigen sunt de o importanță majoră în tratamentul bolnavilor cu afecțiuni pulmonare și indispensabile în tratamentul pacienților diagnosticați cu COVID-19, care necesită un suport de oxigen imediat pentru a putea susține funcțiile vitale ale organismului. Vom continua acțiunile de consolidare a sistemului spitalicesc pentru a face față numărului de pacienți internați”, a subliniat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

„UCIMP în calitate de recipient al Fondului Global susține MSMPS în combaterea și gestionarea COVID-19 în Republica Moldova. Este extrem de important ca sistemul de asistență spitalicească să fie dotat cu echipamente necesare pentru acordarea asistenței medicale pacienților”, a subliniat directorul UCIMP, Nicolae Jelamschi.

Menționăm că dispozitivele medicale au fost livrate la depozitul farmaceutic S.A. Sanfar-Prim pentru a fi distribuite către instituțiile medico-sanitare publice din țară,  conform Dispoziției MSMPS.

Cristina Parfeni 

Inapoi la arhiva noutaților