[ X ]
[ X ]
[ X ]
10 puncte pentru ieșirea din criză a RM din partea MPU: Demisia conducerii de vârf și asigurarea desfășurării alegerilor prezidențiale în mod democratic
27 Mai

Mișcarea Politică UNIREA (MPU) a venit cu un program din 10 puncte pentru ca Republica Moldova să iasă din criză, transmite CURENTUL.

În primul rând, MPU solicită demiterea Guvernului Chicu și a conducerii Parlamentului, dar și suspendarea și demiterea din funcție a Președintelui țării, Igor Dodon.

MPU solicită exprimarea scuzelor publice pentru România, UE și partenerii de dezvoltare, care au fost jigniți prin declarațiile unor politicieni.

Un alt punct prevede efectuarea în termen de un an a reformei în sistemul de sănătate a RM.

De asemenea, MPU solicită:

„Aprobarea măsurilor urgente pentru susținerea populației și agenților economici în diminuarea efectelor pandemiei.

Asigurarea funcționării conform Legii a ansamblului de persoane juridice din R. Moldova cu rezolvarea mai multor probleme.

Asigurarea unui cadru democratic și conform standardelor internaționale de pregătire și desfășurare a alegerilor prezidențiale.

Manifestarea determinării și stabilirii unui calendar exact de organizare a alegerilor parlamentare anticipate în următoarele 12 luni.

Modificarea Codului electoral și asigurarea dreptului de vot în Diaspora în cel puțin 3 zile.

Retrocedarea către stat a activelor furate și privatizate ilegal în cel puțin ultimii 15 ani”, se spune în declarația MPU.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților