[ X ]
[ X ]
[ X ]
La Orhei au fost deschise două terenuri sportive moderne, în timp record
22 Iunie

Ieri, la Orhei au fost date în exploatare două terenuri de sport de ultimă generaţie unul polivalent şi altul pentru minifotbal, scrie orhei.md.

La eveniment au participat Primarul de Orhei Ilan Șor, Președintele Raionului, Tudor Golub și Viceministrul Tineretului și Sporturilor, Pavel Ianeț.

Terenurile sportive au fost construite timp de trei luni pe perioada desfășurării Spartachiadei Orheiene și sunt destinate  pentru  toți locuitorii orașului.

„Dezvoltarea sportului și promovarea unui mod de viață activ printre orheieni este obiectivul nostru. Odată cu lansarea Spartachiadei Orheiene am promis locuitorilor că voi construi două terenuri de sport moderne, unde vor fi desfășurate probele finale, iar astăzi promisiunea a devenit o realizare în plus, ceea ce contează foarte mult pentru mine personal. Sper că aceste terenuri de sport să fie arhipline și să contribuie la dezvoltarea sportului printre orheieni”, a declarat Ilan Şor.

Grație acoperirii artificiale şi mecanismului de construcţie, pe terenul sportiv polivalent şi multifuncţional vor putea fi organizate diferite competiţii sportive şi antrenamente la diferite genuri de sport, precum baschet, volei și tenis de câmp.

Complexul sportiv este amplasat pe teritoriul liceului sportiv ”Alecu Russo” din Orhei, iar suprafaţa totală a celor două terenuri terenuri va fi de 1500 metri pătraţi.

Potrivit caietului de sarcini, terenurile de sport sunt construite după tehnologie germană, conform standartelor internaţionale, iar materialele utilizate sunt de calitate superioară.

Acestea sunt acoperite cu gazon sintetic şi este dotat cu un sistem de iluminare nocturnă, astfel încât antrenamentele sau competiţiile să poată avea loc chiar şi pe timp de noapte.

Mai mult, conform tehnologiei noi, până la gazonul sintetic sunt aplicate mai multe straturi de beton, nisip fin, amestec de piatră şi pietriş, suport din pietre de râu, teren viran curaţăt şi compactat.

Amintim că, de la învestirea în funcţie a Primarului Ilan Şor, în Orhei au fost construite alte două terenuri sportive performante.

Sursa: www.orhei.md

Inapoi la arhiva noutaților