[ X ]
[ X ]
[ X ]
Juniorii la șah din Moldova participă la Olimpiada Mondială din Slovacia
20 Iulie

Selecționata de juniori la şah din R. Moldova pleacă astăzi în Slovacia la Olimpiada Mondială între juniori. În septembrie, selecționatele de seniori vor participa la Baku la cea de-a 42-a Olimpiadă Mondială de Șah. Despre aceasta scrie Igor Dodon, lider al Partidului Socialiștilor, care a adresat un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Mondiale a Șahului, transmite CURENTUL.

Socialistul mai spune că, în luna iunie, Ilie Martînovici din Rezina a devenit campion al Europei între elevi, adresîndu-i felicitări.

„Prin promovarea șahului, încercăm să arătăm oamenilor că avem bunătate în noi și putem fi înțelegători. În aceste timpuri dificile, când în țară avem o situație social-politică și economică instabilă, aș vrea să ne dorim nouă tuturor ca să câștige bunul simț, deoarece doar oamenii raționali, care își onorează valorile sale spirituale, care își cunosc istoria, au viitor! Noi toți, la fel ca figurile dintr-o partidă de șah, tindem spre un singur scop – să facem viața noastră mai bună și mai frumoasă! Felicitări, dragi jucători de șah!” – a scris Igor Dodon.

Ziua de 20 iulie a fost declarată Ziua Mondială a Șahului și astăzi se serbează cea de-a 50-a aniversare.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților