[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ziua Internaţională a Familiei va fi consemnată în Republica Moldova
8 Mai
foto: timpuldevalcea.net

Ziua Internațională a Familiei în 2014 celebrează cea dea 20 aniversare de sărbătorire a acestei zile stabilită de Asambleia Națiunilor Unite în 1994 în vederea sensibilizării importanței institutului familiei, promovării cunoștințelor despre tendințele socio-economice și demografice care afectează familia și eforturile de stimulare a răspunsurilor la provocările cu care se confruntă astăzi familia contemporană, transmite Curentul.md.

Scopul evenimentului este să sublinieze importanţa familiei şi a valorilor familiei: dragostea, respectul reciproc, onorarea obligaţiunilor de creştere şi educare a copiilor în mediu familial, precum şi solidaritatea generațională, responsabilitatea civică.

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Familiei Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei va realiza mai multe activităţi la nivel naţional şi local, printre care concursuri pentru elevi, concursuri pentru familii remarcabile, acţiuni publice de informare şi sensibilizare, evenimente festive, etc. La 11 mai 2014, cu începere de la ora 12.00 va fi organizat un program cultural-artistic în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfînt” din Chişinău, care va reuni participanţi din capitală şi alte localităţi ale ţării.

La 15 mai 2014 între orele 12.00 și 13.00 se va desfăşura un flash-mob în Scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieşu” în vederea sensibilizării publicului larg cu privire la importanța valorilor familiei.

Obiectivele evenimentelor consacrate Zilei Internaţionale a Familiei sunt corelate cu Campania lansată de Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei ”Moldova – familie puternică”.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților