[ X ]
[ X ]
[ X ]
Zi de doliu naţional în Moldova. Mihai Volontir va fi condus pe ultimul drum
17 Septembrie

Celebrul actor Mihai Volontir va fi condus astăzi pe ultimul drum. În acest sens, preşedintele Nicolae Timofti a decretat ziua funerariilor marelui actor drept zi de doliu național, în semn de profundă durere cauzată de trecerea în eternitate a remarcabilului actor, promotor activ al valorilor naționale și culturale, semnatar al Declarației de Independență a Republicii Moldova, regizor și interpret de muzică, transmite CURENTUL.

Potrivit decretului prezidențial, în toate localitățile Republicii Moldova drapelele de stat vor fi arborate în bernă, iar la ora 12.00 se va păstra un moment de reculegere.

Instituția Publică a Audiovizualului Compania Teleradio-Moldova va transmite în direct funeraliile și ceremonia de înmormântare a actorului Mihai Volontir.

De asemenea, se recomandă autorităților publice, întreprinderilor și organizațiilor să renunțe pe 17septembrie a.c. la desfășurarea acțiunilor distractive în masă, iar redacțiilor ziarelor, posturilor de radio și televiziune să țină cont de specificul zilei de doliu la editarea publicațiilor și la formarea programelor.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților