[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vladimir Garaba: Situaţia din Chişinău este îngrijorătoare
25 Martie
foto: timpul.md

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Pământului, marcată pe 22 aprilie, Coaliţia organizaţiilor neguvernamentale de mediu „Ziua Pământului”  va desfăşura mai multe acţiuni de plantare a arborilor în municipiul Chişinău şi în raioanele republicii, transmite Curentul.md.

În această săptămână, în parcul din sectorul Râşcani al capitalei urmează să fie plantaţi circa 600 de arbori. Pe 1 aprilie, în spaţiile verzi din oraş vor fi instalate cuiburi confecţionate pentru păsări, iar malul râului Bâc va fi salubrizat în perioada 11-12 aprilie.

Preşedintele Organizaţiei Teritoriale Chişinău a Mişcării Ecologiste, Vladimir Garaba, a menționat că situaţia din oraşul Chişinău este îngrijorătoare, arborii din parcuri sunt îmbătrâniţi şi uscaţi, iar autorităţile nu întreprind nicio măsură pentru regenerarea acestor parcuri.

Reprezentanta Centrul Naţional de Mediu, Iuliana Cantaragiu, a spus că Primăria Chişinău ar trebuie să acorde mai multă atenţie înverzirii spaţiilor din oraş.

Coaliţia „Ziua Pământului” a fost constituită în anul 2000 pentru promovarea dezvoltării durabile şi a modului sănătos de viaţă.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților