[ X ]
[ X ]
[ X ]
(VIDEO) Grav accident la Truşeni. O persoană a decedat pe loc
30 Aprilie
foto: dse.md

În această noapte, pe strada 31 august din localitatea Truşeni a avut loc un grav accident rutier. Echipele de salvatori au fost alertate la ora 01.40 minute, transmite CURENTUL.

Astfel, un automobil de model “Lancia Dedra” a derapat de pe traseu și inversîndu-se s-a tamponat de un gard din beton ajungînd într-un copac. La fața locului a fost urgent nevoie de echipa de descarcerare, pentru a scoate oameni din fiarele mașinii. Au venit în teren 15 salvatori, repartizați în trei echipe: echipa de descarcerare a Detașamentului căutare-salvare numărul 1, echipa Detașamentului salvatori și pompieri Buiucani și a Centrului republican de intervenție operativă.

Potrivit informațiilor operative, trei persoane se aflau în interior, toți fiind de gen masculin. Unul dintre ei a decedat (de 24 ani), iar ceilalți doi (de 24 și 25 ani), datorită eforturilor salvatorilor au fost scoși în viață. Ulterior au fost preluați de către ambulanțe pentru a fi internați, avînd diverse traumatisme.

Intervenția salvatorilor a fost dificilă. Salvarea ultimei persoane a necesitat mai mult timp, întrucît în timp ce o parte din salvatori acționau cu cleștele hidraulic și alt echipament pentru descarcerare, alți angajați ai Serviciului Situații Excepționale susțineau autoturismul, întrucît stătea suspendat de copac. Era necesară atenție maximă, piciorul tînărului fiind blocat. Mai mult, paza antiincendiară a fost asigurată pînă la sfîrșitul operațiunii de către echipa de pompieri.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților