[ X ]
[ X ]
[ X ]
Viceministrul Apărării: Subiectul egalităţii de şanse între bărbaţi şi femei este actual
14 Mai
foto: pentruea.md

Un grup de militari ai Armatei Naţionale participă, în perioada 13-14 mai curent, la atelierul de lucru dedicat implementării rezoluţiei Consiliului de Securitate al ONU 1325 Femeile, Pacea şi Securitatea, transmite Curentul.md.

Evenimentul are ca obiectiv instruirea personalului din structurile de forţă privind sporirea participării femeilor în procesul decizional, în soluţionarea conflictelor, impactul războiului asupra femeilor, contribuţia femeilor în rezolvarea conflictelor şi realizarea unei păci stabile în lume.

Viceministrul Apărării Ana Vasilachi a declarat că astăzi tot mai multe organizaţii internaţionale şi reprezentanţi ai statelor pun accent pe aplicarea prevederilor Rezoluţiei nr.1325, privind creşterea reprezentativităţii şi participării personalului militar feminin în misiunile organizate sub egida ONU, în misiunile internaţionale, precum şi pe crearea unui climat propice pentru participarea personalului militar feminin în teatrele de operaţii.

„Subiectul egalităţii de şanse între bărbaţi şi femei este de actualitate atît la nivel internaţional în cadrul structurilor ONU, UE, NATO, OSCE, cît şi la nivel naţional. Consider că pentru efectivul armatei este important să înţeleagă faptul că egalitatea de gen este semnificativă nu doar în relaţiile dintre militari şi funcţionari, pe parcursul desfăşurării activităţii de serviciu, dar şi în relaţiile cu societatea civilă”, a spus Ana Vasilachi.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților