[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vezi cu cît a crescut numărul sistemelor de alimentare cu apă în anul 2013
26 Mai

Biroul Național de Statistică comunică că în anul 2013 pe teritoriul ţării au fost amplasate 779 sisteme de alimentare cu apă, din care 605 unităţi  cu proprietate publică, 171 sunt  private iar  3  proprietate mixtă. Din total apeducte, pe parcursul anului 2013 au funcţionat 721 sisteme, cu 44 apeducte mai mult comparativ cu anul precedent şi cu 159 mai mult comparativ cu anul 2009, transmite Curentul.md.

Numărul sistemelor de alimentare cu apă a crescut ca urmare a punerii în funcţiune pe parcursul anului a 39 sisteme de alimentare cu apă, preponderent în următoarele raioane: Rîşcani – 7 sisteme, Călăraşi – 6, Căuşeni şi Rezina respectiv cîte – 5, Orhei, Ialoveni cîte 3, Criuleni, Ştefan Vodă şi respectiv cîte 2 sisteme.

Astfel, cu servicii centralizate de alimentare cu apă au fost asigurate 25,1% din localităţile ţării, 47,3% din oraşe şi 23,6% din localităţile rurale. Anual numărul localităţilor dotate cu sisteme de alimentare cu apă este în creştere, iar în 2013 numărul acestora fiind de 384 localităţi faţă de 351 în anul 2009.

În anul 2013 din total apeducte, 156 au fost dotate cu sisteme de canalizare, din care au funcţionat 108 sisteme sau cu 2 unităţi mai puţin comparativ cu anul 2012. Pe parcursul anului 2013 a fost pus în funcţiune un sistem de canalizare în raionul Cimişlia şi scoase din funcţiune 3 sisteme în raioanele Orhei, Anenii Noi şi Leova. Din total sisteme de canalizare, 120 sunt dotate cu staţii de epurare.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților
  1. Republica Moldova a transmis la Bruxelles Contribuția națională la Pachetul de extindere al Comisiei Europene pentru 2024
    Politică |
  2. Irina Vlah - la o fabrică de textile: „Conducerea este pregătită să ia oameni fără experiență și să-i formeze în toate, dar nu sunt oameni, tinerii pleacă”
    Politică |
  3. Ulianovschi: În afară de obținerea statutului de candidat la UE - datorită conjucturii geopolitice - puterea PAS se întrece în antirecorduri  
    Politică |
  4. Maia Sandu, la întrevederea cu reprezentanții CCI: Aderarea la UE este singura șansă ca Moldova să mențină pacea
    Politică |
  5. CEC a inițiat elaborarea proiectului „Pentru aprobarea Instrucțiunii cu privire la procedura de compensare a cheltuielilor suportate din bugetul de stat pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale”
    Politică |
  1. CEC a inițiat elaborarea proiectului „Pentru aprobarea Instrucțiunii cu privire la procedura de compensare a cheltuielilor suportate din bugetul de stat pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale”
    Politică |
  2. Dorin Recean, în discuții cu oamenii din raionul Sângerei: Le-a povestit despre importanța parcursului european al țării noastre
    Politică |
  3. Ministerul Muncii precizează că 10 mai va fi zi lucrătoare
    Social |
  4. Republica Moldova a transmis la Bruxelles Contribuția națională la Pachetul de extindere al Comisiei Europene pentru 2024
    Politică |
  5. Irina Vlah - la o fabrică de textile: „Conducerea este pregătită să ia oameni fără experiență și să-i formeze în toate, dar nu sunt oameni, tinerii pleacă”
    Politică |