[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vasile Sinigur, reținut în fața AȘM pe 9 mai, a fost amendat și eliberat
12 Mai

Protestatarul Vasile Sinigur, membru PNL, reținut pe data de 9 mai 2014 pentru că a scris un mesaj pe monumentul sovietic din fața Academiei de Științe a Moldovei a fost amendat și eliberat, transmite Curentul.md

Organele de drept au cerut instanței de judecată sancționarea lui Sinigur cu 10 zile de închisoare pentru că a opus rezistență la reținere, însă instanța de judecată l-a eliberat și i-a aplicat o amendă în mărime de 400 lei.

La aplicarea sancțiunii, judecătorul a luat în considerație că soția reținutului este plecată peste hotare, iar copii se află în grija acestuia. La fel, s-a ținut cont și de faptul că Sinigur și-a recunoscut vina.

Membrii din conducerea PNL au luat legătura cu șefii poliției municipale Chișinău și le-au solicitat un comportament legal față de Vasile Sinigur, care nu e la prima acțiune a sa de acest fel. ”Fără nicio îndoială, Vasile Sinigur a acționat fără vreo coordonare cu conducerea PNL, ci din proprie inițiativă, răspunderea pentru acest gest fiind una individuală”, a transmis Vitalia Pavlicenco, președintele PNL.

Diana Cebotari, stagiară

Inapoi la arhiva noutaților