[ X ]
[ X ]
[ X ]
Valentina Buliga: Sărăcia extremă a fost complet eradicată în ţara noastră
14 Mai

Sărăcia extremă a fost complet eradicată în Republica Moldova, graţie implementării Legii cu privire la ajutorul social şi ajutorului pentru perioada rece a anului. Declaraţia a fost făcută de ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga, transmite CURENTUL.

Demnitarul a spus că probleme sociale sînt prioritare atît pe plan naţional, cît şi internaţional. „Scopul programului de ajutor social de a reduce sărăcia a fost atins. Este un succes”, a menţionat Buliga.

Astfel, în perioada 2013-2014, circa 200 de mii de familii au beneficiat de ajutor pentru perioada rece a anului, iar altele 100 de mii – ajutor social. „Prestaţia pentru perioada rece a anului a fost majorată de două ori, de la 650 la 1200 de lei pentru sezon. Sumele plătite gospodăriilor între noiembrie 2013 – aprilie 2014 constituie 200 milioane de lei”, a adăugat ministra.

Totodată, Valentina Buliga a anunţat că instituţia pe care o conduce este la etapa de noi ajustări a legislaţiei pentru a spori accesul familiilor cu venituri mici la ajutorul pentru perioada rece a anului.

„Vom continua să îmbunătăţim sistemul de prestaţii sociale, să monitorizăm corectitudinea aplicării legislaţiei în vigoare. Ne dorim ca percepţia despre această prestaţie să fie una corectă şi obiectivă.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților