[ X ]
[ X ]
[ X ]
UN WOMEN și PNUD au lansat un nou program de consolidare a promovării femeilor în politică
9 Iulie

Valentina Buliga, Ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, a menționat că egalitatea de gen în politică este una din condițiile fundamentale ale unei societăți democratice cu aspirații europene, transmite CURENTUL.

Ministerul Muncii Protecției Sociale și Familiei a înaintat un proiect de Lege cu măsuri relevante privind respectarea principiului egalității de șanse între bărbați și femei.

”Am ținut cont de recomandările ONU și Consiliului Europei, precum și a agențiilor specializate în domeniu. Astfel, proiectul de lege elaborat de Minister vizează reprezentarea femeilor de 40%. Acesta este un început, un prim pas, într-un proces complex de modernizare”, a menționat doamna Valentina Buliga.

Ministru a invocat două argumente în favoarea unei reprezentări echilibrate a femeilor şi bărbaţilor în politică – unul ţine de domeniul dreptăţii: femeile reprezintă jumătate din populaţie, deci ar trebui să fie aproximativ egale ca număr în rândul reprezentanţilor politici. Cel de-al doilea argument este că femeile au interese, nevoi şi preocupări comune care provin din experienţele lor specifice şi care sunt tratate neadecvat de politica dominată de bărbaţi.

La fel, Valentina Buliga s-a arătat convinsă că participarea femeilor în procesul decizional va ridica nivelul de transparență și a managementului public și economic.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților