[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un silvicultor din Nisporeni a devenit “Cel mai bun pădurar” al anului 2014
11 Septembrie

„Cel mai bun pădurar” din ediția a XVII-a, este moldoveanul  Ion Movileanu, care a reprezentat întreprinderea “Nisporeni-silva”, transmite CURENTUL.

Scopul general al acestui concurs este de a majora gradul de pregătire profesională de ordin teoretic și aplicativ al pădurarilor, ridicarea nivelului de gospodărire a fondului forestier și cinegetic.

La ediția din acest an au participat 26 de pădurari dintre care 2 din România. Concurenții au fost supuși mai multor probe atît teoretice cît și practice: perfectarea proceselor verbale asupra cazurilor de contravenţii silvice (tăieri ilicite), determinarea speciilor de arbori şi arbuşti forestieri după seminţe, frunze şi puieţi, determinarea produselor accesorii ale pădurii, determinarea speciei arborescente după lemn, determinarea speciei de vînat după urme, determinarea indicilor dendrometrici ale arborilor (înălţime, diametru), determinarea dăunătorilor pădurii.

Directorul general al Agenției Moldsilva, Ștefan Chitoroagă, prezent la eveniment a felicitat concurenții și învingătorili concursului din acest an, menționînd importanța participării, astfel că și la această ediței au reușit ce mai buni profesioniști și este important să nu uitam că silvicultorii sunt oamenii care sunt la paza fondului forestier, a mai menționat Ștefan Chitoroagă.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților