[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un şef de la ÎS CRIS Registru, reţinut de CNA
1 August

Şeful Secţiei de documentare şi evidenţă a populaţiei sectorul Râşcani din Capitală şi subalterna sa, reţinuţi într-un dosar de corupţie, transmite CURENTUL.

Şeful Secţiei de documentare şi evidenţă a populaţiei sectorul Râşcani din Chişinău şi un inspector al aceleiaşi instituţii au fost reţinuţi de CNA şi procurorii anticorupţie în cadrul unui dosar de corupţie. Funcţionarii sunt bănuiţi că ar fi eliberat buletine de identitate şi paşapoarte biometrice ce conţin date de identitate false unor persoane ce nu au dreptul la cetăţenia Republicii Moldova şi chiar se află în căutare internaţională (Interpol).

CNA a demarat acţiunile de urmărire penală la sesizarea Departamentului registrelor informaţionale de stat al ÎS „CRIS „Registru”. Astăzi, ofiţerii CNA au efectuat mai multe percheziţii în sediul Secţiei Evidenţă şi Documentarea Populaţiei a sectorului Râşcani, dar şi la domiciliul şefului secţiei. În urma acţiunilor de urmărire penală, au fost depistate un şir de paşapoarte de tip sovietic, precum şi acte cu conţinut denaturat.

Funcţionarii au fost escortaţi la sediul CNA şi au fost reţinuţi pentru 72 de ore. În acest caz a fost iniţiată o cauză penală în temeiul art. 328 alin. (3) lit. d) Cod Penal – depăşirea atribuţiilor de serviciu. Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele riscă o pedeapsă cu închisoare de la 2 la 6 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților