[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un poliţist din Ocniţa, acuzat de falsificarea probelor într-un caz de deces
7 Mai

Un ofiţer superior de urmărire penală al Comisariatului de poliţie din Ocniţa a fost trimis de procurori pe banca acuzaţilor pentru falsificarea probelor în procesul penal şi abuz în serviciu, transmite Curentul.md. 

În iunie 2008, poliţistul a dispus începerea urmăririi penale pe faptul cauzării leziunilor corporale grave, periculoase pentru viaţă, aplicate unei tinere şi concubinului acesteia de către trei indivizi. Aceştia au fost bătuţi cu bestialitate în propria casă din or. Otaci. În urma leziunilor pricinuite, victimele au fost transportate la spital, însă peste cîteva zile de la externare, tînăra, în vîrstă de 25 de ani, a decedat.

Poliţistul a tăinuit de la evidenţă infracţiunea de cauzare a leziunilor corporale grave soldate cu decesul victimei falsificînd probele în procesul penal.

Procurorii îl învinuiesc pe poliţist că a recurs la falsuri pentru a-şi ascunde incompetenţa profesională, a diminua numărul infracţiunilor nedescoperite şi a-şi promova imaginea în faţa conducerii în scopul avansării în serviciu. Fiind audiat, poliţistul a încheiat cu procurorul acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Polițistul riscă pînă la 3 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a activa în organele MAI timp de 5 ani.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților