[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un nou acord privind accesul personalului medical la tehnologia informației și comunicării
26 Martie

A fost semnat un acord de cooperare de către ministrul Sănătății Andrei Usatîi şi Directorul de Programe, Evan Tracz, reprezentanța IREX în Moldova, transmite Curentul.md.

Acordul de colaborare prevede instruirea medicilor de familie şi altor categorii de personal medical, facilitarea participării la cursuri de formare TIC, trening-uri, seminare, consultări TIC în cadrul bibliotecilor publice, precum şi de a beneficia de alte servicii ale acestora, inclusiv accesul la site-uri din internet, resurse informaţionale publice medicale.

Totodată, acordul prevede asigurarea accesului formatorilor Ministerului Sănătăţii, utilizând facilităţile şi echipamentul bibliotecilor Novateca, în vederea desfăşurării sesiunilor de training specializate pentru medici din mun. Chișinău, Bălţi, raioanele şi localitățile rurale din RM.

Părțile au convenit să sprijine oportunităţile de dezvoltare profesională pentru personalul din sectorul sănătăţii şi bibliotecarii RM şi să faciliteze iniţiative în administrarea altor programe internaţionale legate de servicii de informare, accesul la resurse de pe internet, de sănătate publică, dezvoltarea noilor capacităţi în domeniul informaticii medicale, domeniului e-Sănătate, Telemedicină şi dezvoltarea bibliotecilor publice.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților