[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un notar şi un civil vor fi judecaţi pentru crime comise în complicitate
16 Septembrie

Serviciul Nord al Procuraturii Anticorupţie a dispus justiţiei cauza penală de învinuire a unui notar din oraşul Donduşeni şi a unui locuitor al satului Arioneşti, învinuiţi de fals în acte publice şi delapidarea averii străine, transmite CURENTUL.

Procurorii au acumulat probe care demonstrează că inculpaţii au redactat şi autentificat în mod ilegal un contract de vînzare-cumpărare a unei casei de locuit cu construcţii auxiliare din s. Arioneşti, estimat la peste 11 mii lei.

Contractul s-a dovedit a fi fals, deoarece a fost perfectat în lipsa şi fără voinţa vînzătorului, nefiind semnat de către acesta, ci de către o altă persoană prin imitarea iscăliturii. Actul de vînzare-cumpărare a fost înregistrat de notar în registrul de evidenţă a actelor notariale, iar ulterior, a servit temei pentru înregistrarea de către „cumpărător” la Oficiul Cadastral Teritorial filiala Donduşeni a dreptului de proprietate asupra imobilului, însuşindu-l.

Pentru faptele incriminate, notarul şi clientul său riscă pedeapsă cu închisoarea de pînă la 6 ani sau amendă în mărime de pînă la 20 de mii de lei, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților