[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un minor a fost reținut de către polițiști, fiind suspectat de răpirea unui scuter
10 Iulie

Angajații IP Buiucani al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău au identificat și reținut un minor în vîrstă de 15 ani, fiind suspectat de răpirea unui scuter, transmite Curentul.md

Incidentul a avut loc la începutul lunii iulie curent, pe o stradă din sectorul Buiucani, sub pretextul procurării acestuia.

Minorul ar fi găsit anunţul de vînzare a scuterului pe o reţea de socializare. El s-a înţeles la telefon cu proprietarul, în vîrstă de 15 ani, să verifice starea tehnică şi au stabilit să se întîlnească. Suspectul ar fi urcat la volan sub pretextul deplasării, apoi ar fi fugit de la faţa locului fără să achite suma de bani stăpînului.

Victima a declarat că băiatul s-ar fi deplasat într-o direcţie necunoscută cu viteză sporită, după care imediat a înţeles că i-a răpit scuterul. Ulterior el a informat poliţia.

La momentul actual,  incidentul este investigat sub aspectul art. 1921 Răpirea mijlocului de transport Codul penal. Legislaţia în vigoare prevede amendă în mărime de la 10 000 la 20 000 lei sau închisoare de la un an la 3 ani.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților