[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un medic austriac, decorat de Guvernul RM cu diploma de merit
15 Martie
foto: onco.md

Şeful Secţiei oncohematologie din cadrul Centrului pediatric „St. Anna”, oraşul Viena, Andishe Attarbashe a fost decorat cu diploma de merit de Guvernul Republicii Moldova. Diploma i-a fost înmînată de către consilierul Prim-ministrului Eremei Priseajniuc, transmite CURENTUL.

În cadrul unei şedinţe privind problemele ce ţin de perfecţionarea sistemului oncopediatrie la IMSP Institutul Oncologic, Eremei Priseajniuc a acordat o atenţie deosebită acestui subiect, susţinînd că medicii au posibilitatea să se perfecţioneze în afara ţării, însă vizita medicului din Austria este o punte de legătură.

Deoarece, cele două săptămâni de asistenţă din cadrul secţiilor oncopediatrie şi oncohematologie de la Institutul Oncologic au expirat, Andishe Attarbashe, împreună cu Directorul General Victor Cernat, şefii secţiilor au trasat cîteva idei care rămîn a fi puse în implementare pe viitor.

Aceştia s-au referit la metodele de terapie intensivă, asigurarea cu medicamente specifice strict necesare în termen, precum şi dotarea cu tehnica şi utilajul performant.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților