[ X ]
[ X ]
Un lot de peste 40 de mii de ţigarete urma să fie comercializat pe piețele din UE
21 Noiembrie

Pe data de 20 noiembrie, în jurul orei 11, la ieşirea din ţară prin postul vamal Sculeni,  a fost reținut un mijloc de transport de model Mercedes 212 D, cu numere de înmatriculare străine.  În locurile special reutilate ale acestuia a fost depistat un lot de peste 40.000 de ţigarete cu timbru de acciz al Republicii Moldova, nedeclarate controlului vamal, transmite CURENTUL.

La volanul  mijlocului de transport se aflaun cetăţean al Republicii Moldova, în vîrstă de 33 ani, acesta se deplasa din Republica Moldova în Italia şi avea doi pasageri.

Potrivit  conducătorului auto, întregul lot de ţigări urma sa fie comercializat pe pieţele din UE, valoarea totală fiind estimată la peste 120 mii de euro.

Pentru ilegalităţile comise,  organul vamal a întocmit un proces-verbal cu privire la contravenţie, conform art.287 – Cod Contravenţional al Republicii Moldova, cu achitarea unei amenzi în cuantum de 3000 de lei şi confiscarea ţigărilor.

Pentru fapta comisă, conducătorului auto i-a fost reţinut şi mijlocul de transport pînă la elucidarea tuturor circumstanţelor.

Tatiana Cocerva

Inapoi la arhiva noutaților