[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un inspector de patrulare condamnat la 5 ani de închisoare pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu
16 Iunie

Un inspector de patrulare rutieră din cadrul Companiei de Patrulare nr.1 din Bălţi a fost condamnat la 5 ani 6 luni de închisoare, amendă în mărime de 1000 unităţi convenţionale şi privat de dreptul de a ocupa funcţii în organele afacerilor interne timp de 5 ani, transmite Curentul.md.

Agentul de patrulare rutieră a fost învinuit de faptul că, la finele lunii decembrie 2012, în lipsa unui proces penal sau proces contravenţional, a ridicat în mod ilegal permisul de conducere al unui conducător auto pentru o pretinsă încălcare a Regulilor de securitate a circulaţiei rutiere, fără a întocmi în acest sens un act procesual prevăzut de lege.

Poliţistul a pretins prin extorcare de la conducătorul auto 1500 lei pentru a nu-l trage la răspundere contravenţională pentru faptul încălcării regulilor de securitate a circulaţiei rutiere şi restituirea permisului de conducere.

Respectiva cauză penală a fost remisă în instanţa de judecată de către Serviciul Nord al Procuraturii Anticorupţie la finele lunii noiembrie 2013 sub acuzaţia de corupere pasivă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu.

 Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților