[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un grup de studenţi italieni au făcut o vizită de studiu la penitenciarele din Moldova
1 Aprilie

Un grup de studenţi ai facultăţii de drept, din cadrul unei universităţi din Italia, au efectuat o vizită de studiu la Penitenciarele nr.10-Goian şi nr.15-Cricova, transmite Curentul.md.

Obiectivul de bază al vizitei a fost însuşirea cunoştinţelor practice în domeniul recunoaşterii şi executării hotărîrilor judecătoreşti, în vederea promovării exercitării unui spirit civic responsabil, dar şi de a familiariza tinerii din Italia cu particularităţile sistemului penitenciar din Moldova.

În cadrul vizitei, studenţii au aflat despre modul de viaţă din penitenciar, condiţiile de detenţie, programul zilnic al deţinuţilor, dar şi activităţile specifice desfăşurate de angajaţii Serviciului activitate educativă, psihologică şi asistenţă socială.

Oaspeţii au avut posibilitatea să cunoască aspectele mediului penitenciar prin prisma dispoziţiilor care reglementează executarea pedepselor, drepturile şi obligaţiile persoanelor private de libertate. Aceştia au vizitat şi camerele de deţinere, curţile de plimbare, bibliotecile şi bisericile penitenciarelor.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților