[ X ]
[ X ]
[ X ]
Un grup de ofiţerii Armatei Naţionale participă la exerciţiul multinaţional „Viking 2014”
31 Martie
foto: karadeniz-press.ro

În perioada de  31 martie – 10 aprilie, un grup de militari  ai Armatei Naţionale va participa la un exerciţiu multinaţional „Viking 2014”, desfăşurat concomitent în Suedia, Serbia, Irlanda, Georgia şi Bulgaria, transmite Curentul.md.

Locotenent-colonelul Vasile Severin a spus că 11 ofiţeri moldoveni, detaşaţi la „Viking 2014”, vor executa misiuni în diferite structuri ale statului major din cadrul brigăzilor multinaţionale din Suedia, Serbia şi Irlanda.

Scopul acestui exerciţiu este instruirea militarilor pentru misiuni de pacificare, cu accent pe procesul de planificare a operaţiunilor de menţinere a păcii sub egida ONU, într-un mediu instabil, precum şi cooperarea, şi coordonarea între toate structurile prezente în teatrul de operaţii.

„Viking 2014”, care se află la a şaptea ediţie, este un exerciţiu multinaţional de comandament şi stat major asistat pe calculatoare.

În acest an, aplicaţiile reunesc circa 2000 de militari din 28 de ţări membre NATO şi partenere ale Programului „Parteneriat pentru Pace”.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților